Dé leukste scouting van Harderwijk

Wij zijn de Scouting Verbraak Margriet Groep uit Harderwijk. Door middel van deze site willen wij een indruk geven wat wij zo allemaal doen. De Verbraak Margriet Groep bestaat inmiddels al 85 jaar! Het is opgericht op 13 juni 1934.

Door de jaren heen

Scouting, vroeger Padvinderij genoemd, is met zijn tijd mee gegaan en daardoor niet voor niets de grootste jongeren organisatie ter wereld! Wie bij Scouting nog steeds denkt aan het oeroude beeld van in opvallend uniform bejaarde mensen helpen de straat over te steken en het ‘heitje voor een karweitje’, zal verrast zijn door wat er tegenwoordig allemaal georganiseerd wordt tijdens de opkomsten.

Wat houdt scouting in?

Scouting is onderverdeeld in een aantal speltakken, ieder met eigen leeftijdscategorie en bijbehorende activiteiten. De activiteiten variëren per speltak van o.a.: knutselen, excursies, kamperen, sport en spel, torens bouwen met pionierpalen, survivallen, stormbaan, estafette, kaart en kompas technieken tot paintballen, sportklimmen en meerdaagse thema kampen, kortom te veel om hier even op te noemen. Binnen alle Scouting activiteiten vormen teamwerk, zelfstandigheid en bewust omgaan met de (al zo schaarse) natuur de pijlers. Iedere zaterdag hebben wij een programma klaar liggen voor de diverse groepen, voor ieder wat wils.

Neem eens een kijkje

Kom vrijblijvend eens de sfeer proeven in en rond een van onze blokhutten. Geheel vrijblijvend langskomen kan altijd, zelfs een opkomst meedraaien behoort tot de mogelijkheden. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op.