Word jij een Explorer?

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Wordt dan Explorer!
Een groep Explorers wordt een ‘afdeling‛ genoemd. Explorers verzinnen en organiseren hun eigen activiteiten zelf en organiseren zelfs hun eigen zomerkamp in het binnen- of buitenland, dit wordt een expeditie genoemd. Ga zwerven in Duitsland, op kamp in België een vlottenkamp op het Veluwemeer maar gaan ze ook op overlevingskamp, fietsen in de Ardennen of ze nemen deel aan landelijke of internationale activiteiten of kampen.

De Explorers organiseren ook spectaculaire evenementen, uitdagende outdoor activiteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling. Dit doen door het kiezen van een eigen bestuur. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Over onze Explorers

Onze afdeling is de RSA257 en onze mascotte is Eddy de Eagle. Je vindt Eddy in ons honk op de muur en op de achterkant van onze hoodies.

De begeleiding Ruben, Marjon  & Lisa motiveren, inspireren en ondersteunen de Explorers waar nodig, maar het meeste doen ze zelf.
Ze worden daarnaast ook nog eens gestimuleerd om voor een leidinggevende functie binnen de Scoutinggroep te gaan.

Explorergids

Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn. De Explorergids, een gids speciaal voor explorers, biedt inspiratie en tips voor deze leeftijdsgroep. Maar natuurlijk doet de begeleiding gewoon mee met de opkomsten want ze blijven Scouts.

Onze opkomsten

Iedere zaterdag van 09.30 tot 12.00 uur hebben wij opkomst in ons clubhuis het Hordehol en soms ergens anders. Je vindt onze adresgegevens op de volgende pagina.