Over de Scouts

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid, en beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer pionieren, ga op zomerkamp, loop mooie hikes, kook op je eigen gemaakt kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De jongens en meiden van 11 tot en met 15 jaar heten ‘Scouts’. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11 jaar) het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden.

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat Scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. De groep Scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de Scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de Explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Gemengde groepen

Onze scouts groep is, net als al onze speltakken, een gemengde groep. De meiden en jongens vormen samen een patrouille. Ze draaien als een groep hun opkomst, ze gaan samen op kamp en slapen samen in tenten.

Onze opkomsten

Iedere zaterdag van 09.30 tot 12.00 uur hebben wij opkomst in ons clubhuis het Hordehol en soms ergens anders. Hier geven Jeroen, Lucas, Robin en Ilja met veel plezier leiding aan onze scouts. Je vindt onze adresgegevens op de volgende pagina.